≡ Menu

Antalya

Antalya se nahaja v jugozahodnem delu turške obalne riviere in je največje turško obmorsko letovišče. V zadnjih letih beležijo enormen obisk tujih gostov in je po številu mednarodnih priletov tretje mesto na svetu, za Parizom in Londonom.

Natančen čas nastanka mesta ni poznan, najverjetneje pa so prvotno naselbino ustanovili Grki med leti 300 in 100 pr.n.št., kasneje jo je prevzel Rim, največji razcvet pa je mesto doživelo za časa bizantinskega imperija.

Danes je Antalya predvsem turistično mesto, poznano po arhitekturni mešanici raznih kultur, čudovitih peščenih plažah in velikem številu glasbenih, filmskih in drugih kulturnih festivalov, ki privabljajo tudi eminentne goste.

Glavne znamenitosti se skrivajo v zgodovinskem središču, poznana so npr. Hadrijanova vrata, mestno obzidje še iz časa grške kolonije, različne mošeje in minareti.

Hoteli Antalya

Prijetno bivanje za zmerno ceno boste dobili v hotelu City Live ****, kateri se nahaja 600m od obale in plaž, nudi pa zunanje in notranje bazene, sprostitveni center in tradicionalno kulinariko, v bližini največje plaže Lara pa priporočamo hotel Club Falcon **** z lastno plažo, bazene, športne površine in se nahaja v bližini starega mestnega jedra, mladi popotniki pa nikakor ne prezrite odlične ponudbe hotela/hostla Abad.